Zoals de mythische vogel waaraan deze unieke plek zijn naam ontleent, verrees de Fenixloods – ooit de grootste opslag ter wereld – na de oorlog als twéé loodsen uit de Rotterdamse as. En nu begint deze Fenix aan zijn derde leven. In de ene loods bruist het van culturele, culinaire en creatieve activiteiten. En de andere, Fenixloods I, wordt de meest fantastische plek om te wonen in Rotterdam. Vanuit jouw luxe appartement – met eigen buitenruimte – kijk je noordwaarts over de Rijnhaven richting de Kop van Zuid, of zuidwaarts over hip & happening Katendrecht. Theaters, musea, restaurants, de leukste kroegen van de stad – ze liggen letterlijk aan je voeten. Niet voor niks is The Lonely Planet lyrisch over Rotterdam. En dan woon jij straks ook nog eens in the best spot in town… ‘Eg wel!’

Jij weet wat het beste bij jouw lifestyle past. Je houdt niet van standaard. Voor jou mag het allemaal nét even anders. Daarom kies je voor deze plek, toch? Jij mag het zeggen. Eén, twee of drie slaapkamers? Wel of geen ligbad? In jouw appartement alles binnen handbereik of liever wat ruimer in je jas? Wel of geen parkeerplek? Eén ding is zeker: jij hebt straks alle tijd om heerlijk te genieten van je appartement en de unieke omgeving. Onderhoud? Daar heb je geen omkijken naar. En van de turbulente huizenprijzen lig jij niet wakker: jij huurt. Dat geeft rust.

Bekijk alle foto’s van Fenixlofts
 

Katendrecht – op z’n Rotjeknors ‘de Kaap’ – is een schiereiland, amper 1,2 km2 groot. Dus gebeurt er al eeuwen wat je ook wel bij ‘echte’ eilanders ziet: er ontstaat een gemeenschap. Van oudsher kwamen hier de zeelieden om hun gage ‘nuttig’ te spenderen in de kroegen, opiumkits, danshuizen en bordelen. Tijden veranderen. De hoeren vertrokken, de creatievelingen kwamen. Zoals vaker liepen zij voor de muziek uit en Katendrecht werd in een rap tempo een hotspot. Inmiddels is het op ‘de Kaap’ bijna vechten om een plekje. Schrijf je nu in voor een luxe appartement en als je er straks woont zal iedereen je benijden. Wees dus voorbereid op je plotseling stijgende populariteit bij vrienden en familie. Willen ze blijven logeren? Geen probleem. In Fenixloods I komt ook een leuke Bed & Breakfast!